Посетете сайта zona4anti.com
Посетете сайта zona4anti.com


Ново за дома през 2009 - та (06.07.2009г.)
Принтирай
06.07.2009
Ново за дома през 2009 - та
 

Смесване на образци - Еклектиката в интериорния дизайн се утвърждава като тенденция и през новата 2009 година. Смесват се стилове и периоди, като всеки оставя уникалния си отпечатък в дома.

"Go green" - Природозащитниците и обществените организации поставят пред производителите и търговците на мебели и материали за дома безапелационни изисквания за спазване на еконормите. Не само крайният продукт,но и самият технологичен процес следва да отговаря на техническите и законови изисквания за безопасно и здравословно производство.Самите компании производители използват зелената вълна като рекламна стратегия. Артистистизмът и идеята за уникалност са водещи в интериорния дизайн като отрицание на масовото,неперсонализирано производство.Ръчната изработка се издига в култ внякои колекции.

Еко лукс - Използването на еко материали в обзавеждането става въпрос на престиж и висок стил. Водещи дизайнери на мода за дома залагат изцяло на естествена коприна,вълна и памук и отричат синтетиката.Боите естествено са нетоксични.

Глобализацията господства и в сферата на инериорния дизайн и декор. Творците черпят вдъхновение от Русия, Китай, Латинска Америка,Индия, Мексико,като създават пъстри, мултикултурни образци.

Модерни в декоративните аксесоари и обзавеждането като цяло са препратки към Art Deco и Art Nouveau - животински и ботанически мотиви,геометрични фигури.

Стилът, който се налага в инериорния дизайн е шокова смесица от изкуство, модерни технологии, занаяти.

Домът - крепост - Стремежът на много от дизайнерите е създаването на интимна атмосфера във всеки дом,с акцент върху възможността за релаксация и усамотяване. Формите и материалите са леки и изчистени и създават усещане за близост до природата.

Изтънченият модерен стил в дизайнът за дома често прегръща класическите образци и ги трансформира в непреходна елегантност.

Ръчната изработка през 2009 също е на почит. Тя е за хора, които странят от „модерните ”интериорни стилове и държат на традицията.

Цветове - Няколко са основните тенденции в избора на цветова гама за дома през новата година.

Бяло, пясъчно и сиво- цветове на суровия материал, с незавършен вид. Водещ тук е минимализмът и идеята за автентичност.

Друга група цветове съпоставя урбанизма и живота близо до природата. Градът се превръща в по - естествено, уютно жизнено пространство с градините по покривите и вертикалното озеленяване. Студеният сив цвят на строителството се съчетава по неповторим начин с органични,живи цветове като зелено, медно червено, бронзово, кафяво, пясъчно.

Комплексни,дълбоки цветове, създадени милиони малки точици от два или повече различни цвята (лилаво,горчица и т.н.). Тези цветове трябва да се използват предпазливо и с усет.

Цветове, които отразяват индивидуалността - ярки, смели, и неочаквани миксове.

Един от основните съвети на специалистите е, при избора на цветове за дома, водещ да бъде географският принцип. Особеностите на околната среда и климата могат да бъдат успешно инкорпорирани и в цветовете на стените,мебелите,тъканите, аксесоарите. Цветовете са тези на земята и природата – светли, меки, естествени (бяло,кремаво,зелено, синьо).


Източник: www.zadoma.com


Посетете сайта zona4anti.com
Посетете сайта zona4anti.com
© 2005-2011 Ирис Визия ООД. Всички права запазени.